به گزارش مشرق به نقل از فارس، بر اساس اعلام رسمی سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی، داوطلبان مرد آزمون دکترای 92 باید کارت پایان خدمت، کارت معافیت دائم (کفالت، پزشکی و موارد خاص) و برگ معافیت موقت پزشکی بدون غیبت در مدت اعتبار آن داشته باشند.
متولد سال 1352 و قبل از آن، برای دارندگان دانشنامه کارشناسی ارشد و افرادی که برگه اعزام به خدمت بدون غیبت که مهلت اعزام مندرج در آن، در زمان ثبتنام سپری نشده باشد، داشته باشند میتوانند در این آزمون ثبتنام کنند. این افراد باید در تاریخی که توسط سازمان وظیفه عمومی نیروی انتظامی اعلام میشود، به خدمت اعزام شوند. بدیهی است در صورت پذیرفته شدن و دارا بودن سایر شرایط و ضوابط، در هر مرحلهای از خدمت وظیفه عمومی ترخیص خواهند شد. در غیر این صورت غایب محسوب شده و قبولی آنان ملغی میشود.
پذیرفته شدگانی که به هنگام ثبتنام در دانشگاه مدت 6 ماه از تاریخ فراغت از تحصیل آنان در دوره کارشناسی ارشد سپری نشده باشد و تحصیل آنها در سنوات مجاز پایان یافته باشد، نیازی به ارائه برگ اعزام به خدمت ندارند.
دانشجوی سال آخر مقطع کارشناسی ارشد که تا 31 شهریور 92 در سنوات مجاز فارغ التحصیل میشوند، میتوانند در این آزمون ثبتنام کنند.
کارکنان شاغل رسمی در نیروهای نظامی و انتظامی جمهوری اسلامی ایران با ارائه گواهی موافقت از یگان مربوط و فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی ارشد متعهد خدمت در سازمانها و یا وزارتخانهها با ارائه گواهی از ارگان مربوط اجازه ثبتنام در این آزمون را دارند.
شرکت طلاب دارنده مدرک معادل کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) مورد تأیید، به شرطی که شورای مدیریت حوزههای علمیه یا شورای حوزه علمیه خراسان یا اصفهان تأیید کند، طلبه قادر است ضمن اشتغال به تحصیل در حوزه، به موازات آن در دانشگاه نیز تحصیل کند، با همان
معافیت تحصیلی حوزه، اشتغال به تحصیل وی در دانشگاه بلامانع است. بدیهی است هر موقع حوزه علمیه معافیت تحصیلی طلبهای را خاتمه یافته اعلام کند، مشمول دیگر نمیتواند به عنوان دانشجو از معافیت تحصیلی دانشگاه استفاده کند و باید به خدمت اعزام شود. این افراد باید
قبل از ثبتنام در آزمون موافقت نامه مذکور را از شورای مدیریت یکی از حوزههای علمیه دریافت و به هنگام ثبتنام در دانشگاه ارائه دهند.
براساس این گزارش، داوطلبانی که مدت تحصیل آنان در مقطع کارشناسی ارشد، بیش از سقف مجاز سنوات تحصیل به طول انجامیده، مجاز به تحصیل در مقطع بالاتر نیستند.
دانشجویان اخراجی، انصرافی، ترک تحصیل تا پایان خدمت دوره ضرورت مجاز به شرکت در آزمون و تحصیل در دانشگاه نیستند.
سقف سنوات دوره دکتری حداکثر 5 سال است و دانشجویانی که طی این مدت موفق به اتمام تحصیل نشوند، شرایط ادامه تحصیل را از دست خواهند داد.
دانشجویان شاغل به تحصیل مجاز به شرکت در آزمون مجدد نیستند و در صورت انصراف از تحصیل در دانشگاه، چهار ماه فرصت دارند برای رسیدگی به وضعیت مشمولیت، خود را به وظیفه عمومی معرفی دهند.
سربازان در حال انجام خدمت، مجاز به تحصیل همزمان با انجام خدمت دوره ضرورت نیستند و در صورت قبولی در دانشگاه و نداشتن غیبت، برای برخورداری از معافیت تحصیلی، از خدمت ترخیص خواهند شد.
مشمولان غایب به هیچ وجه حق شرکت در این آزمون را نداشته و در صورت شرکت و قبولی، مجوز تحصیل برای آنان صادر نخواهد شد و دانشگاهها نیز مجاز به ثبتنام از آنها نیستند.